Propedis | Medicinska pedikura

ProPedis Logo

Visoke petke? Kako lahko zmanjšamo kolateralno škodo?

Vsi vemo, da ženske izgledamo  dosti lepše v visokih petkah. Pedikerji nošenje visokih petk odsvetujemo a  pravih ljubiteljic to ne bo odvrnilo. Če že vztrajate…  Nekaj nasvetov, ki bodo morda morda preprečili kakšno težavo ali pa ublažili posledice: 
Pri nakupu čevljev izberite pravo velikost. Ne zanašajte se,  da bo tiščanje sčasoma popustilo in prešlo brez posledic. Čevlji naj vam bodo popolnoma prav. 
Petka naj bo locirana direktno pod petnico tj. ne preveč proti koncu čevlja in naj ne bo pretanka.
Če je pred vami dolg dan v petkah, skušajte narediti krajše odmore in vmes razgibajte stopala. Včasih se je možno za krajši čas vmes preobuti v udobnejše čevlje. 
V čevlje lahko daste tudi mehke vložke, ki bodo vsaj malo razbremenili pritisk.  Vendar pazite, če so čevlji tesni že  prej, boste s tem situacijo še poslabšali.
Ko hodite, skušajte stopiti najprej na peto, šele po tem na prste, podobno kot v nizkih čevljih. 
Malo pomaga, če zlepite skupaj tretji in četrti prst vsake noge  z medicinskim lepilnim trakom – npr.. Nichipore,  tako preprečite pritisk na živec med tem prstoma in noge manj bolijo. 
Dodatno na prireditvah in sploh povsod iščite možnost , da stojite na mehkejših tleh, preproga, trava… delujejo kot razbremenitvena blazina.
Naslednji dan
si naredite kopel v topli vodi z dodatkom male žličke grenke soli. Namakajte 20 minut. Grenka sol (magnezijev sulfat hidrat) pomirja vnetja in krče.
Naredite nekaj razteznih vaj s katerimi ponovno raztegnite ahilovo tetivo.    
Počivajte na kavču z blazinami podloženimi pod noge. Zraven se prileže zeliščni čaj.
Če imate naslednji dan noge vnete in je prisotna rdečina, poskusite najprej z ledenimi obkladki. V kolikor to ne pomaga, bo morda potreben obisk pri zdravniku. 

 

Naslednjič pa kaj več o tem kako nošenje visokih pet, poleg neudobja, deluje na telo iz medicinskega vidika.

Lepo vas pozdravljam. Metka 

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *